Petra Mates-1

Uvod u recruitment konzultante

Back

Jednim klikom! Da, zapravo je odgovor toliko jednostavan. Potreban je samo jedan klik da se povežete s nama, da se upoznamo i surađujemo. Zahvaljujući poslovnoj mreži Linkedin, gotovo svaku osobu na planeti možete pronaći u nekoliko klikova, te je uz srdačan pozdrav pozvati u svoju mrežu kontakata. A količina informacija, poglavito korisnih, koje možete dobiti dok scorallate niz svoj Linkedin newsfeed je neprocjenjiva.

Kada s kandidatima radimo karijerno savjetovanje, vrlo često dobijemo odgovor da nisu aktivni na Linkedinu, što iznova iznenađuje. Potencijal koji ova mreža pruža na našem tržištu nije u potpunosti prepoznat, no pomak je vidljiv. Upravo putem Linkedina svatko tko aktivno ili pasivno traži nove prilike može se u nekoliko koraka predstaviti nama kao recruiterima, dogovoriti karijerno savjetovanje, ući u našu bazu kandidata i sudjelovati u našim selekcijskim procesima.

Sve što trebamo je srdačan pozdrav i vaš životopis, uz par detalja o vama. Vrlo je korisno kada u samoj inicijalnoj poruci napišete koje vas industrije, kompanije i pozicije zanimaju te u kojem roku planirate i želite promijeniti posao. Uz to, moguće je dogovoriti karijerno savjetovanje u našoj agenciji te kroz otvoreni intervju se predstaviti recruiteru detaljnije.

A kako izgleda otvoreni intervju? Vrlo opušteno, uz otvorenu, iskrenu komunikaciju koju cijenimo više od ičeg. Cilj nam je čuti ono najbitnije o vašoj dosadašnjoj karijeri, o vašim uspjesima, neuspjesima, motivima, željama. Ako nam istaknete u čemu ste najjači, što možete odraditi u pola noći zatvorenih očiju, te ako samokritično možete prepoznati područja gdje se želite i trebate razvijati, više od pola posla smo odradili. Razgovarat ćemo o vašim očekivanjima, naravno. Imajte na umu da na temu financijskih očekivanja zaista ne treba „hodati kao po jajima“. Otvoreno nam kažite što vas motivira, koja plaća, koji benefiti, gdje ste fleksibilni, a što je za vas must have kod budućeg poslodavca. Što više informacija imamo, to naša procjena i profiliranje mogu biti kvalitetniji, a s ciljem da vas preporučimo nekome od naših klijenata. Također, bez obzira zapošljavaju li naši klijenti u trenutku kada razgovaramo, ili će tek kroz nekoliko mjeseci planirati širenje tima, naš je posao da imamo uši i oči širom otvorene, te da pratimo potrebe naših klijenata i tržišta u globalu. Uspjehom smatramo trenutak kada pravovremeno prepoznamo match i spojimo naše klijente i naše kandidate, dogovorimo razgovor o mogućoj suradnji.

Naposljetku, u našem poslu najveći je uspjeh i najljepši osjećaj kada pomognemo našim klijentima da dobiju kvalitetnog novog člana tima, odnosno kada kandidatima pomognemo da dobiju novi posao. Zaista se ponosimo time da nam nije cilj puniti bazu kandidata samo da bismo mogli govoriti o brojkama. Svaki kandidat s kojim surađujemo je za nas potencijal, te nas neizmjerno veseli kada možemo biti dio njihove priče o uspjehu.

Stoga, ako sada ili u skoroj budućnosti planirate promijeniti poslovno okruženje – tu smo! Javite nam se, predstavite nam se, bit će nam drago da započnemo razgovor, da vas upoznamo i da vas podržimo u vašem karijernom putu. Ne tražimo puno – ažurirani životopis i kratku uvodnu poruku o vama. Sve ostalo može biti povijest.
 

Petra Mates, Recruitment Consultant

Drugi Blog

zorica-poloeno-bw

POZICIONIRANJE ŽENA U MODERNOM BIZNISU

Nakon fakulteta ušla sam u svijet u kojem dominiraju muškarci, financije prije 20 godina bile su područje definitivno rezervirane za muške kolege.…
SEIFEDDINE YOUNSI-1

SEIFEDDINE YOUNSI – up close and personal

Jedna od misija našeg Knowledge Corner-a je da uz ekspertizu stručnjaka i priče kandidata i zaposlenika, upoznate zaposlenike i lica koja…
Petra Mates-1

O životopisima, potpuno iskreno

Životopis nije esej o životu pojedinca, već dokument koji treba kvalitetno i sažeto istaknuti najvažnija karijerna postignuća, kronološki prikazati…